Srijeda, 03 Srpanj 2024 08:26

Položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku poginulim Imoćanima u Trstenom

Zamjenik župana Joško Cebalo i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, u ime Dubrovačko-neretvanske županije, položili su vijenac i zapalili svijeću kod spomen obilježja u Trstenom, uz 27. obljetnicu podizanja spomen obilježja i 32. obljetnicu deblokade Golubova kamena.

Uz predstavnike Dubrovačko–neretvanske županije, Grada Imotskog i Grada Dubrovnika, poginulim herojima počast su odali i zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić sa suradnicima, načelnici općina s područja Splitsko-dalmatinske županije, predstavnici Mjesnog odbora Trsteno, kao i brojni predstavnici braniteljskih udruga iz Imotskog i Dubrovnika.

2. srpnja 1992. godine oslobođen je Golubov kamen, neprijateljska utvrda poviše Rijeke dubrovačke koju su zajedničkim snagama oslobodili pripadnici Hrvatske vojske i koja je simbolički odabrana za sjećanje na sve poginule Imoćane na južnom dubrovačkom bojištu. U obrani šireg dubrovačkog područja tijekom Domovinskog rata sudjelovalo je preko pet tisuća Imoćana, 36 branitelja je poginulo u vojnim operacijama, a njih stotinjak lakše je i teže ranjeno.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja