Četvrtak, 04 Srpanj 2024 15:09

'LJETO U LAZARETIMA' UZ NASTUP KLAPE CAMBI

Dubrovačka baština ove nedjelje 07. srpnja 2024. otvara ‘Ljeto u Lazaretima’ i ove godine uz nastup Klape Cambi. Početak koncerta je u 21:30 na platou Lazareta, a ulaz je slobodan.

Jedna je ponajboljih hrvatskih klapa i ove godine će održati nastup na platou Lazareta. Uz hitove Kriva karta, Ne more mi bit, Od zipke do križa te mnoge druge Cambi će nas uvesti u pravi ljetni ugođaj u Lazaretima. Koncert počinje u 21:30 uz slobodan ulaz.

Događanja kroz program 'Ljeto u Lazaretima' donose i ove godine veliku izložbu. U lađama IV i V od 16. srpnja moći će se vidjeti djela svjetski poznatih umjetnika od Pabla Picassa, Salvadora Dalía, do djela vrhunskog Ivana Meštrovića. Dubrovački kolekcionar umjetnina Avdo Ćimić kroz izložbu 'Iz okvira' iz privatne kolekcije predstavit će djela svjetski poznatih umjetnika. Izložba će se moći razgledati do 13. kolovoza u Lazaretima.

Svi posjetitelji Lazareta moći će vidjeti i izložbu o povijesti Lazareta koja pruža uvid u značaj i ulogu ovih prostora za vrijeme Dubrovačke Republike, ali i obnovljeni postav izložbe “COVID-19 i kuga: sadašnjost u prošlosti“ koji vjerno prikazuje put kroz povijest iznimno uspješnog protuepidemijskog sustava Dubrovačke Republike i samih Lazareta. Pored toga, uspoređuju se konkretne epidemiološke, gospodarske i socijalne mjere koje je provodila Dubrovačka Republika s onima koje su se provodile u borbi s COVID-19 pandemijom.

U prostoru Lazareta Dubrovačka baština tijekom srpnja i kolovoza donosi i radionice 3D printanja za djecu, ali i za sve zainteresirane osobe treće životne dobi, kao i Književni klub koji će i ovo ljeto nastaviti svoja redovita druženja i sastanke.

Tijekom mjeseca rujna održat će se u Lazaretima i jetna škola za studente povijesti, te u ljetnikovcu Bunić-Kaboga još jedan u nizu koncerata iz ciklusa pod nazivom 'bachsorgousx7' glazbene radionice Sorgo.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja