Nedjelja, 30 Lipanj 2024 23:30

WE GROW WITH MUSIC 2

Učenici 4.d razreda sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu We grow with music2 autorica Marijane Curić (Hrvatska) i Alkaterine Golltsiou(Grčka) koji je trajao od rujna 2023. do lipnja 2024. U provom obrazovnom razdoblju aktivnosti vezane za glazbu učenike je poučavala Anita Cuca Bebić, a u drugom obrazovnom razdoblju s učenicima je radila učiteljica Marijana Curić  integracijom sadržaja kroz međupredmetne teme i predmetne kurikulume. Različitim aktivnostima učenici su osvijestili glazbeno -izražajne sastavnice, izvodili su glazbu pjevanjem, sviranjem i pokretom. Posjećivali su događaje i sudjelovali su u izvođenju glazbe. Izražavali su emocije za vrijeme slušanja glazbe. Upoznali su neke vrste glazbe, sudjelovali su u webinarima i dijelili iskustva, slušali su jedni druge i upoznavali su glazbu europskih naroda. Upoznali su ulogu glazbe. Izražavali su mišljenja i pokazivali stečena znanja i pomoću web alata Mentimeter. Unaprijedili su emocionalne, digitalne i interkulturalne vještine. Obilježili su Svjetski dan interneta, božićne i novogodišnje blagdane. Stvorili su zajednički proizvod imajući priliku slušati različite instrumentalne i vokalne izvedbe. Kao što je cilj spoznavanje i osvještavanje, tako je cilj i emocionalno zadovoljstvo, sreća, radost i zajedništvo kroz glazbu koja je potrebna svakom pojedincu i svakoj zajednici.                     

Učitelji su surađivali putem whats app grupe koja im je jako dobro poslužila za bolju komunikaciju. Zatim kroz različite web alate (Canva, Google forms, Padlet, Twinboard, Twinspace, videokonferencije/webinari, Genially) kroz koje su stvarali zajedničke radove. Učenici su se koristili  Mentimeterom i davali su povratnu informaciju o spoznavanju glazbeno-izražajnih sastavnica. Izražavali su svoje mišljenje i viđenje tih pojmova (tempo, ritam...). Koristili su se padletom i izražavali su dojmove likeom na srce -koja im se skladba najviše sviđa. Za božićne i novogodišnje blagdane izvodili su prigodne pjesme po izboru učitelja usustavljene u web alatu Genialy. Bili su u ulozi izvođača. Imali su zadatak pjevati ili svirati Odu radosti ili i jedno i drugo. Imali su priliku uživati u raznolikosti izvođenja i slušati različite instrumente i samostalno i u parovima i malim skupinama, a sve je predstavljeno u web 2.0 alatu Canvi.

Ovaj projekt obogatilo je sudjelovanje više glazbenih škola diljem naše domovine počevši od OGŠ Metković s flautistima prof. Mihaele Pavlović, klarinetistima učiteljice Lucije Livajić, saksofonistima Erne Čizmić Ribić te su učenici mogli uživati u bogatstvu raznolikosti instrumenata i izvedbi njihovih učenika.

Piše: autorica i voditeljica projekta: učiteljica razredne nastave Marijana Curić

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja