Utorak, 25 Lipanj 2024 17:39

HPD GLEDAVAC Logarska dolina – vrh Brana, Velika i Mala planina – 20.-23.6.2024.

Već dvije godine Dijana priča o ljepoti Logarske doline i planira izlet društva. Njen entuzijazam lako je privukao Javorku i Željka da udruženim snagama organiziraju četverodnevni izlet HPD Gledavac u ovaj prelijepi dio Slovenije.
Puno toga je stalo u ova četiri dana. Na izletu nas je bilo dvadeset i troje. Duge kilometre puta tamo i nazad kratili smo pričama i smijehom, a čime bi drugo.
Smjestili smo se u Solčavi, u apartmanima koji zaslužuju svaku pohvalu. Lutali smo Solčavom i odmarali u lokalnim kafićima i sudjelovali u lokalnim feštama.
Drugi dan izleta penjali smo se od slapa Rinka, preko kuće na Okrešlju, Kamniškog sedla do vrha Brana. Do vrha je stigla naša hrabra trojka Ankica, Željko i Srđan, veći dio se popeo do Kamniškog sedla, a jedan dio do stijene sa sajlama ispod sedla. Na povratku svi sretni i zadovoljni, proveli smo dan neko sa većim neko sa manjim naporom, ali svi okruženi planinskim vrhovima, mirisom prirode i žuborom vode.
Drugi dan šetnja Velikom i Malom planinom, beskrajni zeleni pašnjaci puni ljudi koji su odlučili provesti dan u zelenom ambijentu. Na svakom koraku planinarski domovi u kojima se možete lijepo najesti, odmoriti i okrijepiti. Desetak kilometara šetnje po mekanim brežuljcima, na nekih 1500 m nm, ugodnih 20-ak stupnjeva i stadima krava.
Na kraju dana vesela ekipa je završila na lokalnoj fešti i upoznali se s običajima doline.
Svakome je jasno da je ovih nekoliko rečenica jako malo u odnosu na ono što smo doživjeli. Možda uspijete vidjeti puno više od riječi na fotkama, ali svakako ako budete u prilici otići u Logarsku dolinu OTIĐITE.
A mi možemo samo reći veliko HVALA našem trojcu koji je sve osmislio i organizirao (Javorka, Dijana i Željko), i naravno svima nama koji smo ova četiri dana proveli veselo i zajedno.

Izvor: facebook/HPD Gledavac Metković

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja