Petak, 25 Listopad 2024 14:52

RASPISANI NATJEČAJI! Županija i ove godine stipendira svoje učenike i studente

Dubrovačko-neretvanska županija i ove godine objavljuje natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Ukupan iznos sredstava u Proračunu Dubrovačko-neretvanske župnije koji ćemo izdvojiti za stipendiranje učenika i studenata uvećan je za 20% u odnosu na prošlu godinu te sada iznosi 158.000,00 eura, slijedom čega smo i povećali iznos stipendiranja učenika na 95,00 eura mjesečno, a studenata na 170,00 eura mjesečno.

Svakako je za istaknuti kako 60 učenika i studenata nastavlja primati stipendiju, a raspisujemo isto toliko novih stipendija što je do sada najveći broj stipendija koji će raspisati i ukupno dodijeliti Dubrovačko-neretvanska županija. Vrijedi napomenuti da od 60 novih stipendija čak njih 40 dodjeljuje za obrazovanje po deficitarnom kriteriju. U ovoj školskoj godini stipendirat ćemo tako 5 učenika koji se obrazuju za zanimanje medicinska sestra / medicinski tehničar što s učenicima iz prethodnih godina koji su ostvarili pravo na nastavak stipendije čini čak 21 buduća medicinska sestra /medicinski tehničar. Nastavljamo sitpendiraiti po jednog kuhara i slastičara, a raspisujemo nove stipendije za 2 konobara, te po jednog slastičara, elektroinstalatera i vodoinstalatera.

Što se tiče studenata, u ovoj akademskoj godini raspisujemo 10 novih stipendija za studenate koji se obrazuju za zvanje doktor medicine, što s prethodnim studentima koji su ostvarili pravo na nastavak primanja stipendije, predstavlja 16 budućih doktora medicine. Nastavljamo stipendirati 2 magistra medicinske biokemije, 2 magistra logopedije, 1 magistra psihologije i 1 magistra geodezije i geoinforatike, a nove deficitarne stipendije uz 10 doktore medicine, raspisujemo i za 3 magistra edukacije matematike, 3 magistra edukacije fizike, 2 magistra edukacije informatike, 2 magistra magistra primarnog obrazovanja (učitelj), 3 magistra edukacije rehabilitacije (defektolog), 3 magistra psihologije, 2 magistra logopedije i 2 diplomirana inženjera građevine.

Pozivamo sve zainteresirane učenike i studente da se prijave na natječaj, a sve informacije i obrasci dostupni su na sljedećim poveznicama: https://www.dnz.hr/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-darovitim-ucenicima-i-studentima/ i https://www.dnz.hr/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-ucenicima-studentima-koji-se-obrazuju-za-deficitarna-zanimanja/

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja